Massage

Een massage ontvangen is ontzettend heerlijk en ontspannend en er zijn een heleboel positieve effecten van een massage. Een positief effect van massage is bijvoorbeeld ook dat het de spijsvertering kan verbeteren. Massage werkt niet alleen in op de dieper liggende weefsels maar ook op de dieper liggende organen zoals de spijsverteringsorganen. Massage zorgt voor toevoer van bloed met de nodige zuurstof en voedingsstoffen naar alle organen. Daarbij verbetert ook de afvoer van afvalstoffen uit de organen weer en functioneren de organen weer beter.

Een massage helpt je om je spieren te ontspannen, je hartslag te kalmeren en je bloeddruk te verlagen. Het is ook bewezen dat massage ervoor zorgt dat je lichaam stoffen aanmaakt die je weer helpen om te relaxen en een heerlijk gevoel geven.

Laat regelmatig de spanning in je spieren wegmasseren, zie het als een ‘onderhoudsbeurt’ voor je spieren. Regelmatig een massage ondergaan maakt je ook bewuster van je eigen lichaam. Daar moeten we zuinig op zijn en liefde aan geven.